שטרודל תפוחים מושלם מבצק פילו - בלי מוצרי חלב, כמעט בלי סוכר ושומן וממצרכים שיש תמיד בבית. 10 דקות עבודה גג וזה בתנור
מניחים עלה פילו על נייר אפייה (שאותו מניחים על השיש – זה יעזור לכם להרים את השטרודל) ומתיזים תרסיס שמן על כל הבצק. מניחים מעליו עוד עלה ושוב משמנים. חוזרים על הפעולה גם עם העלה השלישי.
קולפים את התפוחים וחותכים לרבעים ואותם חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. אפשר גם קוביות אבל חשוב שלא יהיו גדולים מדי כי השטרודל נאפה מאוד מהר ואין לתפוחים הרבה זמן להתרכך. מעבירים לקערה.
מפזרים סוכר וקינמון על התפוחים ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים.
מניחים את כל כמות התפוחים בתחתית הבצק המשומן – בחלק הרחב (זה יוצא הר של תפוחים וזה בסדר) מקפידים להשאיר 3 ס"מ לפחות בצדדים כי כשמגלגלים התפוחים רוצים קצת לברוח.
מגלגלים לגליל הדוק, נעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל, וסוגרים מעט את צידי הבצק כלפי פנים. מתיזים תרסיס שמן בנדיבות על כל הבצק למעלה ובצדדים.
מעבירים את נייר האפייה עם השטרודל לתבנית תנור ואופים ב-180 מעלות במשך 20 דקות בערך או עד שהשטרודל זהוב לגמרי.
מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
- רוצים לשדרג? מוסיפים לתפוחים מעט גרידת לימון ו/או 1 כפית תמצית וניל.
- אפשר להגיש את השטרודל בטמפרטורת החדר או לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.
- עם מה מגישים? אפשר ככה לבד, זה מושלם. ואפשר גם עם גלידת וניל, קרם פרש, שמנת חמוצה, קצפת או כל אופציה אחרת שאוהבים. אם רוצים להשאיר את זה טבעוני כמובן שאפשר להשתמש במוצרים ללא חלב.
- ואם רוצים ללא סוכר? אפשר! פשוט ממירים את הסוכר החום בכף אחת של ממתיק ללא סוכר כמו סוכרלוז למשל ואפשר גם לוותר לגמרי. התפוחים מתוקים גם בלי הסוכר. עוד אופציה היא להפחית את כמות הסוכר לכף אחת בלבד לכל השטרודל.
- במקום תרסיס שמן אפשר להשתמש בשמן עם מברשת.