Go Back
הדפסה
צ'יפס תפוחים אפוי בתנור

צ'יפס תפוחים אפוי בתנור

הנשנוש האולטימטיבי - צ'יפס תפוחים, אפוי בתנור, בניחוח עדין של קינמון. לא תאמינו כמה זה טעים וכמה קל להכין

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 45 דקות
זמן הכנה כולל 55 דקות

מצרכים

  • 1 תפוח אדום מסוג גאלה
  • 1 תפוח צהוב מסוג גולדן דלישס
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • 1 כפית אבקת קינמון

אופן הכנה

  1. פורסים את התפוחים בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות מאוד או בעזרת סכין חדה. מוציאים את הגרעינים.

  2. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומניחים את פרוסות התפוחים בשכבה אחידה (שימו לב לא להניח אחד מעל השני).

  3. מפזרים שכבה דקיקה של סוכר חום ומפזרים מעט קינמון, עדיף בעזרת מסננת.

  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות במשך 45-60 דקות או עד שפרוסות התפוחים מזהיבות מעט ומתכווצות.

  5. מצננים היטב ורק אז מעבירים לקופסה סגורה. שומרים בטמפרטורת החדר.

הערות ושדרוגים

- בגלל הטעם המתוק של התפוחים אפשר לוותר לגמרי על הסוכר.
- אם רוצים את הצ'יפס תפוחים יותר פריך אפשר לאפות עוד 10 דקות.
- רוצים להכין חליטה מהתפוחים? פשוט אופים 10 דקות פחות וכשרוצים להכין כוס תה מוסיפים 2-3 פרוסות תפוחים למים רותחים וממתינים כמה דקות עד שטעמי התפוח והקינמון יפתחו ויצרו תה מושלם.