קל להכין, בריא וחסכוני בקלוריות והכי חגיגי וקוצר מחמאות - גלילות זוקיני במילוי עוף שכל המשפחה תאהב. בלי פחמימות ועם מלא טעם
מכינים את המילוי: מגרדים את הגזר על החלק הדק בפומפייה ומערבבים בקערה עם כל מצרכי המילוי פרט לזוקיני. מעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, למשל 15-30 דקות.
בינתיים יוצרים רצועות מהזוקיני בעזרת קולפן רגיל ומניחים בצד.
בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומעבירים לתבנית עגולה או מלבנית שמתאימה לתנור.
מוציאים את המילוי מהמקרר, יוצרים מעין קציצות קטנות ומאורכות – כמו קבב, ומניחים בתחתית כל רצועת זוקיני. מגלגלים ליצירת רולדה קטנה.
מניחים בתוך הרוטב, כשהצד של הזוקיני הסגור כלפי מעלה ומברישים בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.