Go Back
+ servings
הדפסה

גלילות זוקיני במילוי עוף וירקות עם רוטב עגבניות

קל להכין, בריא וחסכוני בקלוריות והכי חגיגי וקוצר מחמאות - גלילות זוקיני במילוי עוף שכל המשפחה תאהב. בלי פחמימות ועם מלא טעם

זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן הכנה כולל 1 שעה
מנות 6

מצרכים

  • 3 זוקיני
  • 1 גזר
  • 2 שיני שום קלופות
  • 1 ביצה גודל M
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה - לא חובה ובכל מקרה לא יותר מזה
  • 1/4 כוס פירורי לחם או שיבולת שועל דקה (יש גם ללא גלוטן)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 300 גרם עוף טחון

לרוטב עגבניות

  • 1 קופסה עגבניות מרוסקת דק של חברה איכותית
  • 10 עלי בזיליקום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 שיני שום כתושות

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מגרדים את הגזר על החלק הדק בפומפייה ומערבבים בקערה עם כל מצרכי המילוי פרט לזוקיני. מעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, למשל 15-30 דקות.

  2. בינתיים יוצרים רצועות מהזוקיני בעזרת קולפן רגיל ומניחים בצד.

  3. בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומעבירים לתבנית עגולה או מלבנית שמתאימה לתנור.

  4. מוציאים את המילוי מהמקרר, יוצרים מעין קציצות קטנות ומאורכות – כמו קבב, ומניחים בתחתית כל רצועת זוקיני. מגלגלים ליצירת רולדה קטנה.

  5. מניחים בתוך הרוטב, כשהצד של הזוקיני הסגור כלפי מעלה ומברישים בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.

  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.

הערות ושדרוגים

  • במקום כל מצרכי הרוטב אפשר להשתמש בצנצנת אחת של רוטב עגבניות מוכן.
  • ייתכן ותצטרכו בין 2 ל-3 זוקיני, תלוי בגודלם.
  • ניתן לפזר על הזוקיני המגולגל (לפני האפייה) מעט עלי טימין.
  • במקום עוף אפשר להשתמש בפרגית טחונה, הודו או בקר.
  • לגרסה נטולת גלוטן משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן (יש לקוואקר).
  • אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות דק או מחית עגבניות. עדיף של חברה איטלקית איכותית.