סלט קינואה צבעוני ושמח עם קוביות בטטה רכות, אפונה עדינה, אבוקדו ועוד הפתעות. הסלט שיקצור הכי הרבה מחמאות מכולם ואפשר להגיש אותו גם כתוספת וגם כארוחה בפני עצמה
מטגנים את הקינואה בסיר רחב במשך דקה ומוסיפים את המים. סוגרים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות. סוגרים את האש, משאירים את הסיר סגור למשך 10 דקות ורק אז פותחים ומערבבים מעט את הקינואה. פה בלינק תוכלו למצוא את "המדריך להכנת קינואה בבית".
חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1.5 ס"מ ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית עד ריכוך והזהבה. עוד אופציה היא לאפות את קוביות הבטטה בתנור שחומם ל-190 מעלות עד שהן רכות.
חותכים את האבוקדו לקוביות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד.
חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
מערבבים את כל המצרכים (כן, אין צורך לבשל את האפונה היא כבר מוכנה – כל עוד משתמשים באפונה עדינה בלבד).
מזלפים מעל שמן זית, מלח, מיץ לימון וסילאן ומערבבים בעדינות. מגישים בטמפרטורת החדר.
- במקום בטטה אפשר להשתמש בכרובית, דלורית או קישואים. רק חשוב לרכך אותם קודם במחבת או בתנור.
- רוצים לשדרג? מפזרים מעל צנוברים, קשיו או שקדים פרוסים קלויים.
- אפשר להוסיף לסלט קוביות חזה עוף מוקפצות או טופו מוקפץ או גבינה בולגרית ואז יש לכם ממש ארוחה שלמה ומשביעה. אבל גם בלי תוספת הסלט הזה יכול לתפקד בקלות כארוחה.