בכל פעם כשאני מעלה מתכון עם קינואה אני מקבלת לא מעט תגובות מאנשים שניסו להכין אותה לפני זה והתאכזבו. או שיצא להם גוש דביק של קינואה או שהיא יצאה מרירה או שהמרקם היה גרגירי.
בכל פעם מחדש אני מנסה לשכנע אותם לתת לה צ'אנס, כי היא ממש אדירה והכי טעימה שיש כשיודעים לשדך אותה לטעמים הנכונים, וחוץ מזה, יש לה מלא ערכים תזונתיים מעולים.
אז לאור כמות השאלות החלטתי להביא לכם הפעם את המתכון הקבוע שלי להכנת קינואה. כזאת שתצא תפוחה ורכה אבל אחת אחת.
אפשר לשדך את הקינואה אחר כך לירקות טריים או מוקפצים, אפשר להכין איתה קציצות ואפשר גם להגיש אותה ככה כמו שמגישים קוסקוס ואז לשים בצד רוטב טעים או תבשיל כייפי.
בסוף המתכון שמתי לכם כמה וכמה רעיונות לדברים שאפשר להכין עם קינואה. אז איך מכינים? קדימה מתחילים!

איך להכין קינואה אחת אחת
מתכון בסיס שאתם חייבים לשמור ולהכין – איך להכין קינואה אחת אחת. רכה ותפוחה אבל לא דביקה ועם טעם מעולה. וחכו תראו מה אפשר להכין אחר כך עם הקינואה
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס קינואה לבנה, אדומה, שחורה או מיקס
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנה
-
בסיר רחב, ובבקשה סיר רחב זה חשוב (הסבר למטה בהערות), שמים שמן זית וקינואה ומטגנים על אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך 3-5 דקות. זה גם הזמן עד שהמים ירתחו בקומקום.
-
מוסיפים מלח ומערבבים. חשוב בשלב הזה שכל הקינואה תהיה מצופה בשמן וחמה מהטיגון.
-
מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר הרמטית. לא 3/4, לא כמעט סגור, סגור סגור.
-
מבשלים על האש הכי נמוכה שיש לכם במשך 25 דקות וסוגרים את הגז.
-
בבקשה לא לפתוח את המכסה בשלב הזה כי אז האדים יברחו והם אלה שמנפחים את הקינואה ומאווררים אותה.
-
מחכים 10-15 דקות (ואם יש לכם זמן אז חצי שעה זה בכלל מושלם) ורק אז פותחים, מערבבים עם מזלג וזהו, זה מוכן!
הערות ושדרוגים
- חשוב מאוד סיר רחב כי בסיר רגיל הקינואה עולה אחת על השניה ומכבידה על החלק התחתון שנעשה מושי ומעוך בעוד שהחלק העליון לא תמיד מוכן עד הסוף כי המים נשארים למטה. אגב, זה נכון גם לבישול אורז.
- אל תוותרו על שלב הטיגון בשמן. השמן גורם לקינואה לאבד מהטעם המעט מריר שלה ומוציא ממנה את הטעם העבש שיש לעיתים לקטניות ושם מיני חיטה בגלל שהם שוכבים בשקים. והוא כמובן גם עוזר להפריד בין הגרגירים.
ותראו איזה מתכונים מעולים אפשר להכין עם קינואה:
קציצות קינואה אפויות וירקות בתנור
קינואה עם קוביות דלורית, ברוקולי וגרעיני חמניה
סלט קשת בענן – סלט קינואה עם ירקות צבעוניים ונתחי עוף

איך להכין קינואה אחת אחת
21 תגובות
לא צריך לשטוף את הקינואה לפני?
לא. אין צורך
איך לא שוטפים לפני?
אין צורך. אלא אם את רוצה לנקות קצת אבק, אבל בגדול הקינואה שקונים היום נקייה. אם את רוצה בכל זאת לשטוף כמובן שאין בעיה רק חשוב במקרה הזה לסנן אותה היטב ולייבש לפני שמתחילים לבשל אותה.
במידה ומעוניינים בקינואה עם ירקות, באיזה שלב מהמתוארים נוסיף את הירקות?
אם מדובר בירקות מבושלים אז אפשר להוסיף אותם בשלב הטיגון הראשוני ואז שמים או קוביות קטנות או ירקות מגורדים (גודל שיספיק להתבשל ב-20 דקות שהקינואה מתבשלת ביחד). אם רוצים ירקות חיים מוסיפים אותם כקוביות קטנות אחרי שהקינואה מוכנה.
אופנה ירוקה למשל (העדינה) לא זקוקה ליותר מ-5 דקות אז אפשר גם להוסיף אותה 5 דקות לפני סיום הבישול.
בתור אחת שמכינה המממוווןןן קינואה יש לי גם כמה טיפים.
טיפ ראשון – קינואה חשוב לשטוף תחת מי ברז חמים מאוד – גם השלב הזה מוציא ממנה את המרירות המדוברת פלוס מעט האבק שיש בה (לפי מחקר מקיף שעשיתי און ליין, כולם ממליצים על השלב הזה להורדת המרירות) ואז השלב השני שרחלי (כפרה עליה 😉 ציינה, הטיגון שגם מוריד ממנה מרירות. תוצאה בטוחה לקינואה לא מרירה.
טיפ שני – אני אישית מבשלת את הקינואה בציר עוף או ציר ירקות. ניסיתי כמה וכמה פעמים לבשל במים וכל פעם מחדש אני מופתעת כמה שלבשל את הקינואה באיזשהו סוג של ציר, יוצא פי מיליון יותר טעים מלבשל אותה במים. גם בישול במים הוא מעולה אבל לקינואה סופר טעימה אני אישית ממליצה על בישול בציר (עוף, בקר, ירקות – לבחירתכם)
הצוציק שלי משוגע על קינואה וגם אני מסוגלת לחסל את כל הסיר סתם ככה בלי כלום. קינואה זה החיים! 😉
טיפים מעולים ממש. איזה כיף ששיתפת <3
אם רוצים להוסיף בצל מטוגן וגזר מגורד. באיזה שלב ?
אני מציעה לטגן בנפרד בצל וגזר מגורז ולהוסיף לאחר הבישול של הקינואה.
יצא מעולה!! תודה
יש! שמחה לשמוע
קינואה מומלץ להכין בשני שלבים. הרתחה עם עודף מיים (כמו פסטה) לשתי דקות לסילוק המרירות. סינון ואז בישול כמו אורז. יוצאת מתוקה ותפוחה.
עדן, תודה על השיתוף.
להמשיך לבשל כמו אורז, זה אומר שאחרי הסינון לבשל בכוס וחצי מים…?
תודה
הכנתי יצא מושלם!!! תודה רבה!!
איזה כיף! אני כל כך שמחה שיצא מושלם 🙂
כבר שנים שאני מבשל לעצמי קינואה, אבל תמיד קיבלתי עיסה שלא נעים לאכול אותה. כשהשתמשתי במרשם שלך התוצאה היתה מעולה!
מושלם! בתור אחת שעד כה לא הצליח לה עם קינואה. תודה תודה
יצא ממש טעים
מעולם לא יצא לי כל כך מוצלח
הילדים ואפילו בעלי טרפו הכל!!!
רחלי יבורכו ידייך, יצא מושלם, אחד אחד😍
בישלתי ויצא מעולה! הנכדים שלי שהם די מפונקים באוכל אמרו לי שמאוד טעים להם!!!
תודה