אני יודעת שהרבה אומרים את זה על אמא שלהם, אבל אמא שלי מבשלת את האוכל הכי טעים בעולם.
וגם הכי פשוט וקל להכנה.
תנו לה חצי שעה, כמה מצרכים שיש במקרר ויש ארוחה מופלאה שהכי מזכירה את הבית.
אז נכון שכבר 10 שנים שאני לא גרה בבית, אבל יש אוכל שתמיד יזכיר לי אותו. יש סירים וריחות שקשה לשכוח, שהם קודם כל חיבוק ורק אחר כך אוכל.
כזה הוא הסיר הזה.
אין בו הרבה קלוריות, גם לא הרבה מצרכים, אבל יש בו חום.
בעצם, מדובר במעין תבשיל כרוב בתוך רוטב עגבניות שאפשר לשדך לאורז, בורגול, קינואה (הנה מדריך מעולה להכנת קינואה) או פירה וכמובן להגיש לצד מנה עיקרית שאוהבים.
אצלנו בבית, לרוב אכלנו את התבשיל הזה לצד כוסמת חומה וקציצות, אבל כמובן שאפשר לאכול את זה גם ככה לבד.
וחוץ מזה, עכשיו כשכל כך קר בחוץ זה זמן מעולה להכין את המתכון הזה. ואל תשכחו לספר לי איך יצא. מחכה לכם גם באינסטגרם וגם בפייסבוק.

תבשיל כרוב ברוטב עגבניות
חסכוני בקלוריות, טעים בטירוף ומשתדך מעולה לאורז, קינואה, קציצות וגם ככה לבד - תבשיל כרוב ברוטב עגבניות של אמא שלי שמכינים ממש בצ'יק
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל לבן קלוף
- 1/2 כרוב לבן גדול
- 1/2 כוס עגבניות מרוסקות של חברה איכותית
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות מים רותחים (או יותר. הסבר בשלבי הכנה)
אופן הכנה
-
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ואת הכרוב לקוביות גדולות.
-
אם משתמשים בעגבניות טריות מגרדים אותן על פומפייה.
-
בסיר גדול מטגנים בשמן את הבצל עד ריכוך.
-
מוסיפים את הכרוב ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהכרוב מתחיל להתרכך. בערך 10 דקות.
-
מוסיפים עגבניות מרוסקות, פפריקה, מלח ומים (המים צריכים לכסות את הכרוב) ומבשלים במשך 20 דקות עד אש בינונית עד שהכרוב רך אבל עדיין שומר על צורתו ולא מתפרק.
-
אם נראה לכם שחסר מים פשוט תוסיפו (אבל רותחים).

תבשיל כרוב ברוטב עגבניות (הסיר אגב, מסבתא שלי האהובה ז"ל)
2 תגובות
היי רחלי – כמה גרם זה חצי כוס עגבניות מרוסקות? תודה 🙂
יצא מעולה תודה ♥️